mobinaazaryoon mobinaazaryoon .

mobinaazaryoon

مراحل شکایت کیفری در دادگاه به چه صورت می باشد؟


زمانی که جرمی به وقوع می پیوندد که قانونگذار آن را جرم انگاری کرده و برای آن مجازاتی تعیین نموده است. از آنجا که در جریان رسیدگی به پرونده های کیفری که طی آن جرمی به وقوع پیوسته که قانونگذار برای آن مجازات تعیین کرده است و معمولا احساسات و نظم عمومی نیز جریحه دار می شود، مرجعی به نام دادسرا توسط قانونگذار پیش بینی شده تا در کنار دادگاه روند رسیدگی به پرونده های کیفری اقدامات لازم را به عمل آورد.
با توجه به وجود دادسرا در آیین دادرسی کیفری، نحوه رسیدگی پرونده ها تا حدی متفاوت با آیین دادرسی مدنی خواهد بود.برای اینکه دادسرا به عنوان نهاد تحقیق و تعقیب بتواند وارد عمل شود باید جهات شروع به تحقیقات حاصل شود. که مراحل دادسرا به مراحل زیر است:
تحقیقات مقدماتی
رسیدگی در مرحله‌ی نخستین
رسیدگی در مرحله‌ی تجدیدنظر
از این مرحله شکایت به بعد، پرونده توسط قاضی دادگاه مورد رسیدگی قرار می‌گیرد. رسیدگی مقدماتی دادسرا صرفا به منظور جمع‌آوری ادله‌ی مورد نیاز و رد پرونده‌هایی است که ادله‌ی کافی ندارند و این دادگاه است که باید در نهایت درمورد واقع شدن یا واقع نشدن جرم نظر نهایی را بدهد.
چه زمانی شکایت کیفری رد می شود؟
همیشه تنظیم درست و اصولی دادخواست و شکواییه، یکی از اصولی است که در قوانین و حتی محاکم قضایی کشور، به آن توجه ویژه می‌شود و در صورت عدم توجه به این اصول و مقررات که بیشتر موضوعات شکلی در تنظیم دادخواست و شکوائیه را در بر می‌گیرد، باعث خواهد شد که دادخواست و شکوائیه از سوی مقام رسیدگی کننده با قرار رد مواجه شود.
آنچنان که مستحضر هستید، در صورتی که یک دادخواست حقوقی کامل نباشد و شرایط شکلی تنظیم آن توسط خواهان دعوا رعایت نشده باشد، دادگاه رسیدگی کننده قرار رد دادخواست مطرح شده را صادر خواهند کرد، شکواییه نیز در صورتی که تمام نکات و مبانی تنظیم آن را شاکی رعایت نکرده باشد، دادسرا یا دادگاه کیفری رسیدگی کننده نمی‌تواند آن شکایت را رد نماید.
در برخی مواقع در هنگام طرح شکایت کیفری در دادسراها و دادگاه‌ها، عدم رعایت برخی اصول و شرایط شکلی که در شرح مقاله به آنها اشاره کاملی شده، موجب خواهد شد تا شکواییه از ناحیه مرجع قضایی با قرار رد مواجه گردد و شاکی با رعایت آن اصول مجددا به تنظیم شکایت همت گمارد. برای به وجود نیامدن همچین مشکلاتی افراد برای طرح شکواییه خود باید از یک متخصص کمک بگیرند که در روند پرونده کیفری خود به مشکل برنخورند، به همین دلیل می توانند از بهترین وکیل کیفری شیراز استفاده کنند
تنظیم شکوائیه و اقامه دعوی کیفری به چه صورت است؟
برگه ای که در دعوی کیفری باید تکمیل نمود و اطلاعات خواسته شده را در آن باید ذکر نمود را شکواییه می نمایند. شکواییه در دعوی کیفری مانند پر کردن برگه دادخواست و یا تنظیم لایحه دفاعیه در دعوی حقوقی می‌باشد. در تنظیم شکواییه باید چند نکته و شرط لازم را که بسیار مهم و حیاتی می باشد که عبارتند از:
داشتن اهلیت: در جرایمی که تعقیب آن منوط به شکایت شخص زیان دیده از جرم است، شخص باید اهلیت داشته باشد. اهلیت در قانون جمهوری اسلامی ایران داشتن سن لازم است که در دختران سن 9 سالگی و در پسران سن 15 سالگی تعیین شده است. اما معمولا رویه عملی دادگاه سن 18 سالگی است.
2- شکایت شاکی: جرایمی هست که تنها با شکایت شاکی قابل پیگیری است و فاقد جنبه های عمومی هستند مانند جرایم افتراء، توهین و فحاشی و در این مسائل بلافاصله پس از تقدیم شکوائیه به دادسرا تعقیب و تحقیقات شروع می‌شود.
3- اعلام و اخبار ضابطین دادگستری: در جرایم عمومی و غیر قابل گذشت با اعلام و گزارش ضابطین دادگستری تعقیب جرایم را دنبال می‌کند قابل ذکر است که ضابطین قوه قضائیه در حال حاضر همان ماموران نیروی انتظامی هستند که در این حال در برخی موارد نیروی مقاومت بسیج، سپاه پاسداران نیز به عنوان ضابطین دادگستری محسوب می‌شوند.
کلام آخر
از شما دوستان عزیزم ممنونم که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید ما در این مقاله به بررسی رد شکایت کیفری پرداخته ایم. در مطالب گفته شده درباره شکایت کیفری چیست و مراحل آن در دادگاه ها به چه صورت است صحبت کردیم و در ادامه به بررسی رد شکایت کیفری کی اتفاق می افتد و همینطور شکواییه به چه صورت است را مورد بررسی قرار دادیم. در انتهای مقاله نیز به بررسی لزوم داشتن وکیل کیفری برای دعاوی خود. امیدوارم که مطالبه گفته شده برایتان مفید بوده باشد.


برچسب: ،
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ خرداد ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۲۹:۴۲ توسط:mobina موضوع: نظرات (0)