mobinaazaryoon mobinaazaryoon .

mobinaazaryoon

وکالت چیست؟ + انواع وکالت

وکالت در واقع قراردادی می باشد که در آن انجام یک سری امور را به وکیل واگذار می کنند، بر اساس قانون کدنی وکالت این چنین تعریف شده است که وکالت عقدی می باشد که بر اساس آن طرفین دعوا، فرد دیگری را برای رسیدگی به امور خود نایب می کند. پس از تنظیم وکالت، وکیل و موکل در برابر همدیگر وظایف و حقوقی پیدا می کنند ک په بعد از آن باید بر طبق آنها پیش بروند تا  بتوانند به آن نتیجه مطلوب در پرونده برسیند.

وکالت در معنای لغوی به معنی تفویض و واگذاری می باشد. وکالت یکی از مهم ترین عقدنامه هایی است که این روز ها در صحنه های اقتصادی، اجتماعی و بانک ها به مراتب بسیار دیده می شوند به همین دلیل در این مقاله باید به صورت مفصل به آن پرداخته شود. به بیان ساده تر وکالت همان قراردادی است که وکیل به موجب آن از جانب موکل موظف به انجام اموری می باشد. لازم به ذکر است مورد وکالت باید جز اموری باشد که خود موکل نیز به تنهایی بتواند آن را انجام دهد، یعنی اموری که خود فرد نمی تواند به آن بپردازند از اختیارات وکیل نیز خارج است، وکیل برای انجام امور حقوقی باید از اهلیت قانونی برخوردار باشد.

انواع وکالت به چند دسته تقسیم می شود؟
در زمینه های مختلفی می توان به یک وکیل وکالت داد تا امور حقوقی مربوط به فرد موکل را انجام بدهد در ادامه می خواهیم به برخی از رایج ترین انواع وکالت را به شما معرفی کنیم:

وکیل امور قراردادی: در این مورد وکیل توسط خود موکل انتخاب می شود و به موجب قرارداد وکالت از وکیل می خواهد که وکالت وی  را برای دفاع از حقوق او در مراجع قضایی به عهده بگیرد.
وکیل تسخیری: در امور کیفری از طرف دادگاه برای دفاع از متهم یا متهمانی که از انتخاب وکیل امتناع می نمایند و یا به دلیل بضاعت مالی توانایی انتخاب وکیل را ندارند و قانون انتخاب وکیل را برای آنها اجباری دانسته است از بین وکلای دادگستری وکیل رایگان برای او انتخاب می شود. وکیلی که اینگونه وارد پرونده می شود و وکالت را می پذیرد با عنوان وکیل تسخیری شناخته می شود.
وکیل معاضدتی: در امور حقوقی از طرف کانون وکلا برای اشخاصی که نیاز به دفاع توسط وکیل داشته اما به دلایلی از جمله عدم توانایی مالی، با تشخیص عسر و حرج موکل از سوی دادگاه یا تشخیص کمیسیون معاضدت کانون وکلا، وکیلی برای وی انتخاب می شود تا به صورت رایگان از حقوق وی دفاع نماید. وکیل نامبرده شده با عنوان وکیل معاضدتی شناخته می شود. معسر به کسی گفته می شود که به واسطه نداشتن دارایی یا دسترسی نداشتن به مالش توانایی پرداخت هزینه محاکمه از جمله حق الزحمه وکیل یا دیون خود را ندارد.
وکیل انتخابی: منظور از وکالت انتخابی وکالتی است که از طرف محکمه در موارد جزایی (وکیل تسخیری) و از طرف کانون وکلا در موارد حقوقی ( وکیل معاضدتی) به آنها ارجاع می شود.
وکیل اتفاقی: اشخاصی که واجد معلومات کافی برای وکالت باشند ولی شغل آنها وکالت در دادگستری نباشد اگر بخواهند برای اقربای سببی یا نسبی خود تا درجه دوم از طبقه سوم وکالت بنمایند ممکن است به آنها در سال سه نوبت جواز وکالت اتفاقی داده شود که به وکیلی که به این طریق وکالتی را می پذیرد وکیل اتفاقی می گویند.
وکیل تبرعی: طبق قانون مدنی وکالت ممکن است به طور مجانی صورت گیرد و به وکیلی که حق الزحمه ای برای انجام امور وکالتی دریافت نمی کند وکیل تبرعی گفته می شود.
لزوم استفاده از وکیل دادگستری در دعاوی چیست؟
لزوم استفاده از یک وکیل در قراردادها و دعاوی ملکی یک امر بدیهی می باشد و عدم توجه به این امر سبب شده است که امروزه تعداد زیادی از پرونده ها در محاکم ما به دعاوی ملکی بین خریدار و فروشنده اختصاص یابد، این در حالی است که هر دو طرفین در ابتدای انعقاد هر قرارداد از مشاوره های وکیل متخصص در دعاوی ملکی استفاده می نمودند دیگر نیازی به طرح دعوا در دادگاه نمی باشد و قرارداد مسیر قانونی خویش را طر می نماید.

در کشورهای توسعه یافته نقش وکیل در قراردادها و دعاوی ملکی که افراد جامعه با آن روبرو هستند بسیار پر رنگ می باشد و افراد جوامع توسعه یافته با درک درست از این مطلب که برای انجام هر کاری نیازمند فرد متخصص در آن کار می باشند، وکیل دادگستری را نیز به عنوان یک فرد متخصص در زمینه مسائل حقوقی، در تمامی اقدامات حقوقی خویش به همراه داشته و از تجربیات و تخصص وکیل بیشترین بهره را می برند.
کلام آخر
از شما دوستان عزیزم ممنونم که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید. ما در مقاله به بررسی چگونه بهترین وکیل تبریز را پیدا کنیم پرداختیم. در مطالب گفته شده درباره وکالت چیست و همینطور وکیل به چه شخصی گفته می شود صحبت کردیم. در ادامه نیز به بررسی انواع مختلف وکالت و در انتهای مقاله نیز به لزوم استفاده از وکیل در امور قضایی، پرداخته ایم. امیدوارم که مطالب گفته شده برایتان مفید بوده باشد.
 
 


برچسب: ،
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۷ خرداد ۱۴۰۲ساعت: ۰۳:۳۴:۱۰ توسط:mobina موضوع: نظرات (0)